LÍVANCE S KANADSKÝMI BORŮVKAMI
13.03.2021
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 hrnek mléka nebo kyšky
- 3 vejce
- borůvky na posypání
- máslo
- javorový sirup

Postup přípravy
V míse rozšleháme mléko se žloutky, moukou a práškem do pečiva na krémovou konzistenci. Bílky rovněž našleháme na tuhý sníh a opatrně vmícháme do těstíčka. Rozehřejeme pánev a vymastíme ji máslem nebo olejem. Na výrobu jednoho lívance nalijeme vždy 4 lžíce těstíčka, smažíme do chvíle, kdy se začnou na povrchu tvořit bubliny a naspodu je lívanec zlatohnědý, pak lívanec obrátíme a usmažíme i z jeho druhé strany do zlatova, nakonec posypeme borůvkami. Lívance podáváme přelité máslem a javorovým sirupem.