LÍVANCE S KANADSKÝMI BORŮVKAMI

13.03.2021


Ingredience 


  • 1 hrnek hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 hrnek mléka nebo kyšky
  • 3 vejce
  • borůvky na posypání
  • máslo
  • javorový sirup

 

Postup přípravy


V míse rozšleháme mléko se žloutky, moukou a práškem do pečiva na krémovou konzistenci. Bílky rovněž našleháme na tuhý sníh a opatrně vmícháme do těstíčka. Rozehřejeme pánev a vymastíme ji máslem nebo olejem. Na výrobu jednoho lívance nalijeme vždy 4 lžíce těstíčka, smažíme do chvíle, kdy se začnou na povrchu tvořit bubliny a naspodu je lívanec zlatohnědý, pak lívanec obrátíme a usmažíme i z jeho druhé strany do zlatova, nakonec posypeme borůvkami. Lívance podáváme přelité máslem a javorovým sirupem. 

BORŮVKY DLOUHÁ LHOTA
Vypěstováno v roce 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky